Hoe werkt het

Hoe werkt het

Uw GPS tracker verzendt de GPS positie naar onze portal via een mobiele dataverbinding.
Hiervoor kunt u gebruik maken van:
– Smartphone
– GPS tracker (wij helpen u graag bij de selectie van de juiste tracker).

Tevens bieden wij de mogelijkheid om de positie van uw vaartuigen te verzenden d.m.v. een AIStransponder.


Onze servers vertalen de positie-gegevens van uw eenheden naar posities op de kaart. Daarnaast wordt standaard de locatie data van uw eenheden gedurende 90 dagen bewaard. (indien gewenst is ook een kortere termijn mogelijk).


Onze portal geeft realtime informatie over de positie van uw eenheden. Tevens is in veel gevallen ook de snelheid zichtbaar.
Standaard portal functies:

  • Tonen van de actuele positie van uw eenheden
  • GPS track (kruimelpad), ideaal voor de analyse bij een zoekactie.
  • Historische locatie analyse

Optionele functies:
Indien gewenst kunnen wij u ook voorzien van de locaties van scheep- en luchtvaart. Zoals bijvoorbeeld: SAR helikopters, Kustwacht vliegtuigen, KNRM en Lifeliners.

Dit doen wij middels het ontsluiten van AIS (scheepvaart) & ADSB (luchtvaart) data.
Hiervoor maken wij dankbaar gebruik van het netwerk van onze partners die belangeloos, actuele informatie aan ons doorgeven. Tevens vullen wij de data aan met een aantal publieke bronnen zodat wij een grote dekkingsgraad kunnen bieden.

Dekkingskaart | Wordt ook partner

Demo

Middels onderstaand filmpje geven wij u graag een indruk van ons systeem.
Wilt u liever zelf op onderzoek uit gaan?
Bezoek hiervoor onze demo portal

Gebruiks Ervaring Reddingsbrigade Dijk en Waard

Reddingsbrigade Dijk en Waard (voormalig Reddingsbrigade Heerhugowaard) is actief met drie vaartuigen bij verschillende evenementen. De afgelopen jaren zijn onze activiteiten dusdanig uitgebreid dat er behoefte bestond aan een degelijke trackingsapp. Na diverse alternatieven zijn we uitgekomen bij Lifeguardtracking. Onze eenheden zijn duidelijk te volgen via een goed overzichtelijke kaart. Groot voordeel voor ons is dat we ook de vaartuigen van collega hulpdiensten kunnen tracken, iets dat op lokaal niveau tijdens oefeningen en inzetten veelvuldig gebruikt wordt.

De communicatie met het team achter Lifeguardtracking is goed. Bij vragen staan ze direct voor ons klaar en word er meegezocht naar een oplossing. In de toekomst willen wij graag nog vaste trackers inbouwen in onze vaartuigen. De komende tijd blijven wij in volle tevredenheid gebruik maken van Lifeguardtracking.